Για τη Μαρκίζ με ρούμι
Θα χρησιμοποιήσουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της).
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις λιώσει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη.
Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν.
Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το ρούμι και την κρέμα γάλακτος.
Τέλος, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Αδειάζουμε το γλυκό στη φόρμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
Το αφήνουμε για 20΄ σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες.
Βάζουμε κόκκινα φρούτα σε μπολ (φρούτα δάσους, κράνμπερι, φράουλες κλπ.), πασπαλίζουμε με άχνη και τα ζουλάμε με τα χέρια να λιώσουν.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μια φέτα Μαρκίζ σοκολάτας, γαρνίρουμε με χτυπημένη κρέμα, περιχύνουμε με την σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια.