Εκτέλεση
Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 burger.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι λίγο πριν τα βάλουμε για ψήσιμο.
Βάζουμε τα burger στη σχάρα του φούρνου.
Από κάτω βάζουμε ταψί για να στάζουν τα υγρά τους.
Τα τοποθετούμε στην πάνω σχάρα, κοντά στο γκριλ.
Ψήνουμε στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο.
Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά τους είναι διάφανα.
Βάζουμε στο κάθε ένα από μια φέτα τυρί.
Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε (κέτσαπ, φύλλο μαρουλιού, καραμελωμένα κρεμύδια) με το λιωμένο τυρί και το μπέικον.
Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας τα πιο αφράτα ψωμάκια για burger.
Μάθε τα μυστικά για το καλύτερο burger για να έχετε αποτέλεσμα που θα σας μείνει αξέχαστο.