Μοσχάρι οσομπούκο κοκκινιστό με μακαρόνια, μια Κυριακάτικη συνταγή για θεϊκό κότσι στην κατσαρόλα, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μοσχάρι οσομπούκο κοκκινιστό με μακαρόνια, μια Κυριακάτικη συνταγή για θεϊκό κότσι στην κατσαρόλα, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
95

Για το οσομπούκο

  • 4 φέτ. μικρές κότσι μοσχαρίσιο
  • Λίγο αλεύρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 συσκ. πομοντόρια αποφλοιωμένα
  • 1½ φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 φλ. ζωμό κρέατος
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο
  • 1 συσκ. χοντρό μακαρόνι με τρύπα
  • Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

Για το μπουκέ γκαρνί

  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 γαρύφαλλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το οσομπούκο

    Για να κάνουμε το μοσχάρι οσομπούκο κοκκινιστό, ταμπονάρουμε  πρώτα το κρέας με απορροφητικό χαρτί.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πανάρουμε στο αλεύρι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά το κρέας.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

    Τα αφήνουμε για 5′-6′ να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στην βάση της κατσαρόλας.

    Ρίχνουμε το μισό κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά δεμένα σε τουλπάνι.

    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά, το κρασί και το ζωμό καθώς και τις ντομάτες.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε πολύ χαμηλά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει καλά το κρέας.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος του βρασμού.

    Για τα μακαρόνια

    Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρίβουμε κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

    Γαρνίρουμε με το κρέας και την υπόλοιπη σάλτσα.

    Αν θέλουμε σερβίρουμε το οσομπούκο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πολέντα ή πουρέ.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Φαγητά με κρέας
    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται