Αλμυρό κέικ χωρίς αυγά
Αλμυρό κέικ χωρίς αυγά
Εύκολο αλμυρό κέικ χωρίς αυγά με λίγα υλικά. Από αυτό το κέικ δεν θα μπορούσε να λείπει η φέτα. Φτιάξτε το για σνακ για το σχολείο ή για το γραφείο. Ένα τέτοιο φαγητό θα μπορούσε να στολίσει τα γιορτινά τραπέζια σας σαν ορεκτικό. Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας με το μείγμα. Θα χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Μείγμα για κέικ
- Πλένουμε πρώτα τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Τα βάζουμε σε μπολ αλατίζουμε με ανθό αλατιού και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και την κρέμα μπαλσάμικο.
- Βουτυρώνουμε πυρίμαχο μικρό ταψί, τετράγωνο (24×24 εκ. ή κοντινό μέγεθος).
- Αλέθουμε τα ντακάκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
- Αδειάζουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από την φέτα, το ψιλοκομμένο σαλάμι και την φρέσκια ρίγανη.
Ετοιμάζουμε την κρούστα.
Για την τραγανή κρούστα στο εύκολο αλμυρό κέικ χωρίς αυγά με λίγα υλικά σε στρογγυλή φόρμα
- Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο και το φιστίκι Αιγίνης.
- Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση, τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια ή το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη πάνω στα υλικά.
- Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για κέικ να σχηματιστούν κομμάτια σαν άμμος βρεγμένη κι ενωμένη σε μπάλες.
- Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ σε κομματάκια πάνω στις ντομάτες.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε το αλμυρό κέικ χωρίς αυγά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντίστασης στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνει τραγανή και να φαίνεται από τα πλάγια του ταψιού η ντομάτα να κοχλάζει.
- Μόλις βγει από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί πάνω στον πάγκο μας σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ένα κουτάλι και με μπόλικη πράσινη σαλάτα.