Κέικ λεμονιού πανεύκολο και αφράτο. Γίνεται με μοσχολέμονα, η γεύση και το άρωμά του είναι μοναδικά. Αν δεν βρείτε μοσχολέμονα, χρησιμοποιήστε φρέσκα,...

Κέικ λεμονιού πανεύκολο και αφράτο. Γίνεται με μοσχολέμονα, η γεύση και το άρωμά του είναι μοναδικά. Αν δεν βρείτε μοσχολέμονα, χρησιμοποιήστε φρέσκα, αρωματικά λεμόνια.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
17
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
  • 200 γρ.καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
  • 4 αβγά
  • 2 μοσχολέμονα (λάιμ) ξύσμα μόνο
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • Για το σιρόπι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 λάιμ χυμό
  • ξύσμα από 1 λάιμ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C.

    Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα για το κέικ λεμονιού.

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε το αμύγδαλο.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Χτυπάμε σε ένα μίξερ με κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

    Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα του κέικ, πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.

    Προσθέτουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο.

    Σταδιακά ρίχνουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα του κέικ.

    Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

    Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα για να γίνουν σιρόπι.

    Όπως βγάζουμε καυτό το αφράτο κέικ, το τρυπάμε με σουβλί στην επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

    Σερβίρετε αυτό το κέικ σκέτο, με μια μπάλα παγωτού ή με γιαούρτι.

    Μυστικό

    Μην αλλάξετε την ποσότητα του αλεσμένου αμύγδαλου με άλλο υλικό. Η υφή από αυτό το κέικ είναι ιδιαίτερη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

    Σε περίπτωση που δεν έχετε αμύγδαλο και θέλετε να το φτιάξετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε με άλλον ανάλατο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.

    Για να έχει τέλεια υφή αυτό το κέικ, πρέπει ο ξηρός καρπός που θα βάλετε, να είναι αλεσμένος σε σκόνη. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε σκόνη ξηρού καρπού, σχεδόν σαν πούδρα, είναι να αλέσετε το αμύγδαλο ή το φιστίκι, με λίγη από τη ζάχαρη της συνταγής. 

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται