Εκτέλεση
Σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με το ρύζι.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση.
Στερεώνουμε το άνοιγμα που έχει με οδοντογλυφίδα.
Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί και τα βάζουμε από πάνω.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα περιχύνουμε
Ψήνουμε στο φούρνο για 20′-25′ στους 180°C.