Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι με αρωματική υγρή γέμιση. Ένα κλασικό μεσογειακό πιάτο.

Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι με αρωματική υγρή γέμιση. Ένα κλασικό μεσογειακό πιάτο.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το καλαμάρι γεμιστό με ρύζι

  • 4 καλαμάρια μεγάλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλ. κινόα βρασμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. σταφίδα
  • 1/4 φλ. κρασί
  • 2 κ.σ. άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο σπανάκι
  • Για τη σάλτσα
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ντομάτες
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σοτάρουμε πρώτα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με το ρύζι.

    Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση.

    Στερεώνουμε το άνοιγμα που έχει με οδοντογλυφίδα.

    Κάνουμε μια στρώση σπανάκι στο ταψί και τα βάζουμε από πάνω.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα περιχύνουμε

    Ψήνουμε στο φούρνο για 20′-25′ στους 180°C.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται