Για το καλαμπόκι ψητό
Αγοράζουμε φρέσκα καλαμπόκια με την φλούδα-φύλλα τους.
Τα βουτάμε σε μπολ με νερό για 10′. Έτσι θα προφυλάξουμε τα φύλλα τους στο ψήσιμο και δεν θα καούν.
Βάζουμε το καλαμπόκι σε σχάρα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Το ψητό καλαμπόκι δεν το ξεφλουδίζουμε πριν το ψήσιμο.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα τα γυρίζουμε τακτικά να ψηθούν σωστά γύρω – γύρω.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Τραβάμε τις φλούδες και τα καθαρίζουμε, φροντίζοντας να μην τις ξεκολλήσουμε τελείως από το ψητό μας καλαμπόκι, γιατί είναι εντυπωσιακές στο σερβίρισμα.
Τα ξαναβάζουμε στην σχάρα (κάρβουνα) και τα ψήνουμε για 10′-15′ να ροδίσουν ελαφρά.
Ετοιμάζουμε το βούτυρο.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά, το χυμό, το μπούκοβο και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Το παγώνουμε 5′- 10′ να σφίξει.
Σερβίρουμε τα καλαμπόκι σε λαδόκολλα, αλείφουμε τριγύρω με βούτυρο και πασπαλίζουμε ανθό αλατιού.