Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και σερβίρεται παγωμένο με λίγη χτυπημένη κρέμα.

Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και σερβίρεται παγωμένο με λίγη χτυπημένη κρέμα.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
253

Για τη βάση

  • 250 γρ. σοκολατένια μπισκότα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Για την κρέμα
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Ξύσμα σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τούρτα banoffee

    Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

    Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

    Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 24 εκ.

    Αδειάζουμε τη βάση σοκολατένιου μπισκότου.

    Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι.

    Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο.

    Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα.

    Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος.

    Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

    Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει.

    Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.

    Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο.

    Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μαθαίνω για:
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται