Το φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας είναι απλά φανταστικό. Σερβίρετέ το με πουρέ και απολαύστε το...

Το φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας είναι απλά φανταστικό. Σερβίρετέ το με πουρέ και απολαύστε το μοναδικά.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
721

Για το φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα φρέσκα μυρωδικά
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια
  • Για το σερβίρισμα
  • Πουρές πατάτας

Για τη σάλτσα με μουστάρδα

  • 1 σπιτικό ζωμό ψυγείου κότας
  • 300 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. αλεύρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Λίγο ζεστό νερό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκα μυρωδικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 360 Θερμίδες
    (kcal)
  • 25% Λιπαρά
  • 45% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για το φιλέτο κοτόπουλο

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι πρώτα στα κοτόπουλο φιλέτα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το φιλέτο.

Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.

Διατηρούμε το κοτόπουλο φιλέτο ζεστό.

Για τα μανιτάρια και τη σάλτσα

Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα το σπιτικό ζωμό κότας και περίπου 1 φλ. νερό.

Παίρνουμε όλα τα ζουμιά του ταψιού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα μανιταριών.

Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιάτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε τριγύρω με την σάλτσα.

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Μια εξαιρετική επιλογή για μια δίαιτα απώλειας βάρους. Το στήθος κοτόπουλου, περιέχει ελάχιστο ποσοστό λίπους και παράλληλα μας προμηθεύει με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για τη διατήρηση του πρωτεϊνικού ισοζυγίου. Εκτός όμως από πρωτεΐνη μας δίνει κι ασβέστιο και σίδηρο, συστατικά που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Ο συνδυασμός τους με μανιτάρια, είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, καθώς επιπρόσθετα μας προσφέρουν ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται