Μια καλοκαιρινή εκδοχή για τα μακαρόνια με κιμά, με το γιαούρτι να τα απογειώνει, προσδίδοντάς τους νότες...

Μια καλοκαιρινή εκδοχή για τα μακαρόνια με κιμά, με το γιαούρτι να τα απογειώνει, προσδίδοντάς τους νότες δροσιάς.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
52

Για το κοφτό μακαρονάκι με κιμά

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος μια φορά περασμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μακαρονάκι με κιμά

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′.

    Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′.

    Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό.

    Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά.

    Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό.

    Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται