Για τις γαρίδες
Για τα λιγκουίνι με γαρίδες
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε μπολ, προσθέτουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 20′.
Βάζουμε τα κεφάλια γαρίδας σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Σιγοβράζουμε για 15-20′.
Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κεφάλια. Κρατάμε τον ζωμό για αργότερα.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους.
Σοτάρουμε για 2-3′, προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας και αφήνουμε να πάρει βράση.
Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στις γαρίδες .
Με κυκλικές κινήσεις με τσιμπίδα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά.
Τραβάμε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
Τέλος, προσθέτουμε τα 2 φλ. χειροποίητη δικιά μας σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά για να βράζετε πάντα σωστά τα μακαρόνια σας.