Για το μπανάνα σπλιτ
Για το μπράουνι
όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βουτυρώνουμε ή στρώνουμε τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί σε μικρό, μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι 24 Χ 24 εκ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC. Θα ψήσουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλη φωτιά. Να μην κάψει πολύ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τη βανίλια. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει
- Χτυπάμε τα αυγά σε ενα μπολ με το σύρμα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο μείγμα brownie.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες του μπανάνα σπλιτ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κατά μήκος.
- Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.
- Ρίχνουμε το αλάτι και την κρέμα.
- Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.
Σερβίρισμα για το μπανάνα σπλίτ.
- Κόβουμε κομμάτια μπράουνις σε μέγεθος μπουκιάς.
- Βάζουμε 3-4 κομμάτια brownies.
- Βάζουμε επάνω ολόκληρη καραμελωμένη μπανάνα, παγωτό σοκολάτα μπανάνα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα καραμέλα μπανάνας.
Δείτε και τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας το ωραιότερο παγωτό μπανάνα, αλλά και το πιο εύκολο παγωτό σοκολάτα.