• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
60
  • 4-6 χοιρινά μικρά μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο (όχι πολύ χοντρά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινη - πράσινη κομμένες σε φέτες
  • 10 ντοματίνια κομμένα
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 100 γραμ. παρμεζάνα (κομμάτι)
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
  • πίτες για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα Μπριζολάκια

    Ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά να μαλακώσουν τελείως.

    Προσθέτουμε την κρέμα  μπαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Θα δώσουν υπέροχη γεύση στα μπριζολάκια.

    Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε τα μπριζολάκια στο τηγάνι για 4-5 ´ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, τις πιπεριές και τα βότανα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.

    Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.

    Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα πάνω σε κάθε μπριζολάκι.

    Σερβίρουμε τα μπριζολάκια  αμέσως με πίτες και πράσινη σαλάτα.

    Δείτε ακόμα μια συνταγή για μπριζολάκια τριπλέτα στη λαδόκολλα!

    Αν σας αρέσουν τα μπριζολάκια, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται