Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας από την συνταγή στο μπλέντερ και αλέθουμε καλά να γίνουν μια πάστα.
Για τα ψητά ντοματίνια
Τα κόβουμε στη μέση.
Τα βάζουμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Λιώνουμε σε γουδί τον κύβο με ελαιόλαδο και τα περιχύνουμε.
Πασπαλίζουμε με θυμάρι και βασιλικό.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Για τη λεπτή ζύμη για πίτσα
Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη την μαγιά σε μπολ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό 1/2 με 2/3 φλ. και ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά.
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή κι εύπλαστη.
Ζυμώνουμε στον πάγκο με ανοίγματα, τραβώντας την ζύμη για 8 με 10 λεπτά
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ ,σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.
Βγάζουμε τη ζύμη.
Κόβουμε σε δυο κομμάτια.
Δουλεύουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
Ανοίγουμε δυο λεπτά φύλλα για πίτσα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220ºC, τοποθετούμε πλάκα ψησίματος ή αναποδογυρισμένο ταψί στη βάση του φούρνου.
Αφήνουμε να κάψει καλά.
Βάζουμε τη μια πίτσα σε ξύλο αλευρωμένο.
Απλώνουμε 1 με 2 κουταλιές σάλτσα verde, σκορπάμε τα ψητά ντοματίνια, τη μοτσαρέλα και τα τρίμματα φέτας.
Αδειάζουμε με προσοχή την πίτσα από το αλευρωμένο ξύλο στο ταψί.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά να ροδίσει.
Γαρνίρουμε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα verde.