Ποιος λέει όχι στην πίτσα! Πολύ νόστιμη με ιταλική σάλτσα Verde, αξίζει να τη δοκιμάσετε

Ποιος λέει όχι στην πίτσα! Πολύ νόστιμη με ιταλική σάλτσα Verde, αξίζει να τη δοκιμάσετε

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
17

Υλικά

  • Μερίδες 2 πίτσες

Για τη ζύμη

  • 1⅔ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γ. ξερή μαγιά
  • Χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα verde

  • 1
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 αντζούγιες

Για το τελείωμα της πίτσας

  • 20 ντοματίνια μακρόστενα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Τρίμματα φέτας
  • Μοτσαρέλα
  • Ψητά ντοματίνια
  • Θυμάρι
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 520 Θερμίδες
    (kcal)
  • 35% Λιπαρά
  • 50% Υδατ/κες
  • 15% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας από την συνταγή στο μπλέντερ και αλέθουμε καλά να γίνουν μια πάστα.

Για τα ψητά ντοματίνια

Τα κόβουμε στη μέση.

Τα βάζουμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Λιώνουμε σε γουδί τον κύβο με ελαιόλαδο και τα περιχύνουμε.

Πασπαλίζουμε με θυμάρι και βασιλικό.

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Για τη λεπτή ζύμη για πίτσα

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη την μαγιά σε μπολ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε χλιαρό νερό 1/2 με 2/3 φλ. και ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά.

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή κι εύπλαστη.

Ζυμώνουμε στον πάγκο με ανοίγματα, τραβώντας την ζύμη για 8 με 10 λεπτά

Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ ,σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.

Βγάζουμε τη ζύμη.

Κόβουμε σε δυο κομμάτια.

Δουλεύουμε σε αλευρωμένο πάγκο.

Ανοίγουμε δυο λεπτά φύλλα για πίτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220ºC, τοποθετούμε πλάκα ψησίματος ή αναποδογυρισμένο ταψί στη βάση του φούρνου.

Αφήνουμε να κάψει καλά.

Βάζουμε τη μια πίτσα σε ξύλο αλευρωμένο.

Απλώνουμε 1 με 2 κουταλιές σάλτσα verde, σκορπάμε τα ψητά ντοματίνια, τη μοτσαρέλα και τα τρίμματα φέτας.

Αδειάζουμε με προσοχή την πίτσα από το αλευρωμένο ξύλο στο ταψί.

Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά να ροδίσει.

Γαρνίρουμε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα verde.

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ποιος είπε ότι η πίτσα δεν έχει θέση δεν ένα διαιτολόγιο απώλειας βάρους; Φυσικά κι έχει καθώς αν αποφεύγουμε τα αλλαντικά, τα λιπαρά τυριά και τις παχυντικές ζύμες, τότε έχουμε ένα όχι μόνο ολογοθερμιδικό , αλλά κι υγιεινό γεύμα. Μάλιστα διάφορες μελέτες έχουν αναδείξει την ευεργετική για την υγείας μας απλής, ιταλικού τύπου πίτσας, καθώς τα καροτενοειδή της συνταγής (κυρίως από την ντομάτα) βρίσκονται σε υψηλά βιοδιαθέσιμη μορφή, δρώντας ευεργετικά κατά τον επικίνδυνων ελευθέρων ριζών. Συνδυάστε το με μια σαλάτα και θα έχετε μια εξαιρετικά  χορταστική πρόταση στο τραπέζι σας.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται