Εύκολα και γρήγορα, φτιάξτε αυτό το παστίτσιο με πένες, και θα έχετε αμέσως στο τραπέζι σας, ένα πεντανόστιμο φαγητό.

Εύκολα και γρήγορα, φτιάξτε αυτό το παστίτσιο με πένες, και θα έχετε αμέσως στο τραπέζι σας, ένα πεντανόστιμο φαγητό.

  • προετοιμασία 35 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
75

Για τα μακαρόνια

  • 500 γρ. πένες με ρίγα
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • Αλάτι
  • Για τη σάλτσα κιμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα καθαρισμένα από το περίβλημα
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2 συσκ. ολόκληρες ντομάτες
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την εύκολη κρέμα

  • 1 lt γάλα
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • Για την κρούστα
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα ή 1/2 φλ. μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη
  • 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα ζυμαρικά

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.

    Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο  να λιώσει ανακατεύοντας.

    Για τη σάλτσα

    Αλέθουμε τα λουκάνικα στο μπλέντερ.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε για 3 με 4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί.

    Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρουμε με τα λουκάνικα.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες σπασμένες.

    Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.

    Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει.

    Αποσύρουμε.

    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κεφαλοτύρι στην κρέμα.

    Για το στήσιμο

    Στήνουμε το γρήγορο παστίτσιο με πένες

    Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.

    Απλώνουμε όλη τη σάλτσα κιμά σε μια στρώση.

    Βάζουμε φέτες μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα όλο το παστίτσιο.

    Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 200°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται