Για το σολομό σοτέ
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί απορροφητικό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο σολομό.
Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 3 λεπτά με το δέρμα προς τα επάνω να το βλέπουμε.
Αναποδογυρίζουμε το ψάρι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσει η πέτσα. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3΄ χωρίς να πάρει χρώμα, απλά να γίνει διάφανο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο και περιχύνουμε με την λίγη σάλτσα.
Για τις ταλιατέλες λαχανικών
Καθαρίζουμε το καρότο και πλένουμε τα κολοκύθια.
Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε, κόβουμε λεπτές φέτες σαν ταλιατέλες στην μακριά πλευρά των λαχανικών.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά 2-3΄ ελαφρά να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το λεμόνι.
Σερβίρουμε ένα στρώμα χρωματιστών λαχανικών (ταλιατέλες λαχανικών) και επάνω ξαπλώνουμε το σολομό.