Για τη βάση της τούρτας
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τρίβουμε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα.
Ρίχνουμε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά.
Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι.
Με σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού, κολλάμε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα, ανοιγμένα στη μέση, με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).
Για το παγωτό
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε και το εβαπορέ και αφήνουμε ξανά το μείγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά.
Αδειάζουμε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτουμε mini μπισκότα στην κρέμα και ρίχνουμε από πάνω.
Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.