Για την τούρτα
Για την τούρτα φράουλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψάκια με διάμετρο 23 εκ.
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τη σφιχτή μαρμελάδα φράουλα και το βούτυρο να αφρατέψουν.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας το μείγμα για να τα πίνει κάθε φορά.
Ρίχνουμε και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και εναλλάξ με το γάλα τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Το μίξερ πρέπει να είναι σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος, προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.
Απαλά ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε στα ταψάκια.
Ψήνουμε για 25′ με 30′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν από τα πλάγια του ταψιού και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
Αφήνουμε για 15′ στα ταψιά κι έπειτα ξεφορμάρουμε για να κρυώσουν καλά.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται.
Ισομοιράζουμε την κρέμα ανάμεσα στα στα 3 παντεσπάνια, γεμίζοντας κάθε στρώση με φέτες φράουλα.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε τη μαργαρίνη, το τυρί, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρέμα.
Αλείφουμε εξωτερικά όλο το γλυκό.
Γαρνίρουμε με φράουλες.
Παγώνουμε και σερβίρουμε.