Για τα τσιγαρομπουρέκια
Ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο και όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Αφήνουμε να μαλακώσει καλά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αποξηραμένα φρούτα και αλατοπίπερο.
Σβήνουμε με το αλκοόλ. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε το καρύδι και αν θέλουμε ξύσμα πορτοκάλι.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή αλλιώς θα νοτίσει το φύλλο. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι.
Ανοίγουμε το φύλλο.
Κόβουμε στα 4.
Αλείφουμε βούτυρο.Κατά μήκος κάθε φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση.
Ρολάρουμε σε πολύ λεπτά ρολά σαν μακριά τσιγάρα.
Αφήνουμε ανοιχτά τα πλαινά.
Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Αλείφουμε με βούτυρο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170′ αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25′, να ροδίσουν καλά.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2′-3′ από κάθε πλευρά να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα δαμάσκηνο.