Εκτέλεση
Για τις φακές με λουκάνικο
Πρώτα βράζουμε τις φακές για 5′.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο και το καρότο.
Προσθέτουμε τα σπασμένα σκόρδα.
Ρίχνουμε τις φακές και ανακατεύουμε να λαδωθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1′.
Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, το μπουκέτο μυρωδικών και το νερό, (τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά κατά βούληση).
Αφήνουμε τις φακές να βράσουν για περίπου 30′ σε μέτρια φωτιά.
Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Για την κινόα
Ξεπλένουμε σε σουρωτήρι σε τρεχούμενο νερό και την προσθέτουμε στις φακές.
Σιγοβράζουμε για 10′ επιπλέον.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε δυνατά.
Για το λουκάνικο
Καθαρίζουμε το λουκάνικο από το περίβλημα και το αλέθουμε στο μπλέντερ.
Πλάθουμε μικρά μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο για 2′-3′ να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τις φακές με μπόλικα μίνι καφεδάκια λουκάνικου.