Εκτέλεση
Πρώτα ζεσταίνουμε την μαυροδάφνη σε μικρή κατσαρόλα και την αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκκα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά στο ζεστό κρασί.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν) το ψαρονέφρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Ροδίζουμε το ψαρονέφρι για 2΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη μαυροδάφνη.
Σιγοβράζουμε 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα.
Το χοιρινό με δαμάσκηνα συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας ή πατάτες βουτύρου.