Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στην κατσαρόλα από τα πιο εύκολα, γρήγορα νόστιμα φαγητά για το γιορτινό τραπέζι.

Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα στην κατσαρόλα από τα πιο εύκολα, γρήγορα νόστιμα φαγητά για το γιορτινό τραπέζι.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
111

Για το χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

  • 3 κομμάτι/ια ψαρονέφρι (περίπου 1 κιλό)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 10 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1/4 φλ. μπαλσάμικο
  • 1½ φλ. μαυροδάφνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα ζεσταίνουμε την μαυροδάφνη σε μικρή κατσαρόλα και την αποσύρουμε από την φωτιά.

    Προσθέτουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκκα.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά στο ζεστό κρασί.

    Κόβουμε σε χοντρές φέτες (μενταγιόν) το ψαρονέφρι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

    Ροδίζουμε το ψαρονέφρι για 2΄ από κάθε πλευρά.

    Προσθέτουμε το δεντρολίβανο.

    Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι.

    Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τη μαυροδάφνη.

    Σιγοβράζουμε 10΄ έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο με καπάκι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά να γλασάρει (να κάνει χοντρές φουσκάλες), να γίνει σαν σιρόπι η σάλτσα.

    Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο αγαπάτε αλλά και φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια.

    Το χοιρινό με δαμάσκηνα συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας ή πατάτες βουτύρου.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται