Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και ελάχιστο αλάτι για να αποβάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους.
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6΄-7΄ να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄.
Τότε προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, περίπου 6΄-7΄.
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τις ντομάτες και το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα, που θα βοηθήσει να μελώσει και να δώσει έξτρα γεύση.
Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, για 35΄- 40΄.
Στο τέλος θα έχει γίνει ο κιμάς μελωμένος και η σάλτσα πυκνή.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταρτιέρα κεραμική και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Αδειάζουμε τον κιμά.
Φτιάχνουμε τον πουρέ.
Αδειάζουμε τον πουρέ στο σκεύος.
Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε στους 200°C σε αντιστάσεις για 15΄.
Χαμηλώνουμε στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40΄, μέχρι να ροδίσει.