Για το ψαρονέφρι στο τηγάνι
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.
Τις τρίβουμε εξωτερικά, θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους.
Τις βράζουμε για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4′ από κάθε πλευρά.
Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4′-5′.
Προσθέτουμε το κρασί.
Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.
Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά.
Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.