Για τη μαρινάδα
Βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε το αρνί με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι, και τα σκόρδα κομμένα σε φέτες. Ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες. Αν έχετε χρόνο, αφήστε κι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
Για το εξοχικό αρνί
Μετά το μαρινάρισμα αφήστε το κρέας για το εξοχικό αρνί πάνω στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο φούρνο.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.
Ισομοιράζουμε τις πατάτες με τα λαχανικά στις λαδόκολλες.
Ακουμπάμε πάνω στις πατάτες από μια μερίδα αρνί ή κομμάτια αρνί.
Τέλος ακουμπάμε το κεφαλοτύρι πάνω στο αρνί.
Περιχύνουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε.
Τυλίγουμε την πρώτη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω, τοποθετούμε το πακέτο σε λαμαρίνα.
Για το ψήσιμο
Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες αρνί με τον ίδιο τρόπο στη λαδόκολλα και τις τοποθετήσουμε στη λαμαρίνα, βάζουμε το εξοχικό αρνί στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στους 250 °C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
Μετά το πρώτο μισάωρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Αν βάλετε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C.