Εκτέλεση
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να κρεμώσει το μίγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει.
Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη μαγειρική σόδα και τον προσθέτουμε στο μίξερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το κονιάκ.
Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
Αμέσως μετά προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 45΄-50΄. (Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί, πρέπει πριν βάλουμε το μίγμα να στρώσουμε το ταψί – το οποίο έχουμε ήδη βουτυρώσει – με λαδόκολλα).
Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
Τι ομορφότερο λοιπόν να ξεκινήσει ο χρόνος με τέτοιους συμβολισμούς στο τραπέζι μας. Θετικές σκέψεις και όμορφες ευχές να γεμίσουν το σπίτι μας, τις καρδιές μας και τις ζωές μας!
Μάθετε το μυστικό για την πιο αφράτη βασιλόπιτα και ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω γιορτινή συνταγή για γλυκό.