Σερβίρετέ τους με φέτα και θα ξετρελαθείτε. Φαγητό εύκολο και οικονομικό, με συνδυασμό γεύσεων...

Σερβίρετέ τους με φέτα και θα ξετρελαθείτε. Φαγητό εύκολο και οικονομικό, με συνδυασμό γεύσεων μαγικό!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
160

Για τους γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικο

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γίγαντες
  • 2 πράσα
  • 2 κλων. σέλερι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 συσκ. πομοντόρια (ντοματάκια) ή κονκασέ
  • 250 γρ. σπανάκι και 250 γραμ. λάπαθα
  • Αλάτι
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1/4 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο χωρίς το περίβλημα
  • Τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τους γίγαντες

    Μουσκεύουμε από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής.

    Την επομένη στραγγίζουμε, ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα.

    Καλύπτουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40΄.

    Για τα λαχανικά

    Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι.

    Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε φέτες.

    Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι και τα λάπαθα.

    Τα ψιλοκόβουμε.

    Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 2-3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

    Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄.

    Σπάμε τα πομοντόρια (ντοματάκια) με πιρούνι και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.

    Συμπληρώνουμε 1 φλιτζ. νερό, το μπούκοβο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Βράζουμε τη σάλτσα για 5′-7′.

    Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

    Για το ψήσιμο

    Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ταψί.

    Περιχύνουμε με τη σάλτσα, κάνουμε μία στρώση το σπανάκι με τα λάπαθα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε σε φούρνο στους 200°C για 40΄, να μείνει με το λάδι του το φαγητό.

    Για τα λουκάνικα

    Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο μπλέντερ.

    Βάζουμε το λουκάνικο στο μπλέντερ, να γίνει κιμάς.

    Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

    Προσθέτουμε τα ψίχουλα και το λουκάνικο και τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά.

    Ανακατεύουμε συχνά.

    Απλώνουμε το μίγμα με το λουκάνικο στο φαγητό και ψήνουμε στους 230°C για 10΄, να ροδίσει καλά η κρούστα.

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίματα φέτας.

    Μυστικό

    Μην βράζετε σε δυνατή φωτιά τα όσπρια γιατί διαλύονται.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Όσπρια συνταγές
    Μυστικά για: Όσπρια συνταγές
    Το μυστικό για επιτυχία
    Ευ Ζην
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται