Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το μούλιασμα σε μπόλικο νερό με σόδα (χρειάζονται το λιγότερο 12 ώρες).
Την επομένη ξεπλένουμε και τους βράζουμε (ξαφρίζοντάς τους) για 45΄ να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα βάζουμε στη σαλάτα, μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, τις ελιές ξιδάτες ή τσακιστές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε με πιρούνι ή σύρμα το αλάτι.
Προσθέτουμε το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα.
Περιχύνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αυτή τη φανταστική σαλάτα με γίγαντες!