Βύσσινο γλυκό του κουταλιού
Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα βύσσινα.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια.
Με φουρκέτα (καλύτερα) ή αν έχετε, µε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια για το γλυκό βύσσινο.
Τοποθετούμε σε μπολ στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη.
Καλύπτουμε µε μεμβράνη.
Αφήνουμε για µία νύχτα στο ψυγείο ανακατεύοντάς τα σε αυτό το διάστημα δύο µε τρεις φορές.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
Βράζουμε για 15΄-20΄.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά στην κατσαρόλα.
Τότε το ξαναβράζουμε – πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει σωστά το σιρόπι.
Το σιρόπι έχει δέσει όταν στάζουμε µία σταγόνα απ’ αυτό πάνω στο νύχι του αντίχειρα.
Όταν αυτή η σταγόνα στέκεται και δεν χύνεται, το γλυκό είναι σωστά δεμένο.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1΄-2΄ ακόμη.
Δείτε συνταγές για γλυκά του κουταλιού που σας έχω συγκεντρώσει.