• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
56
  • 250 γραμ. ψίχα καβουριού
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1 ξινόμηλο ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 2 λάιμ (χυμός)
  • 6 ντοματίνια ψιλοκομμένα σε καρέ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μπαγκέτα φρυγανισμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την καβουροσαλάτα

    Ψιλοκόβουμε πρώτα το σέλερι και το ξινόμηλο και ρίχνουμε το χυμό λάιμ μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα αρωματικά σε ένα μεγάλο μπολ.

    Ρίχνουμε επίσης μέσα την καβουρόψιχα και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα σε καρέ, το λάδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το μείγμα για 30΄ στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις.

    Ετοιμάζουμε τα φρυγανισμένα ψωμιά: κόβουμε τις μπαγκέτες σε φέτες πάχους 2 εκ., τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη, και τις ψήνουμε στο γκριλ για 8΄.

    Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε πάνω τους  την σαλάτα μας.

    Μάθετε πως καθαρίζουμε και συντηρούμε σωστά τα θαλασσινά.

    Υπέροχη και νηστίσιμη και η σαλάτα που μόλις φτιάξαμε αλλά δείτε και την παρακάτω συνταγή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Ευ Ζην
    Ευ Ζην
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται