Εκτελεση
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
- Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να ιδρώσουν.
- Μετά από 10΄ τα σφίγγουμε, τα στραγγίζουμε καλά είτε με τα χέρια είτε τυλίγοντάς τα σε πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά.
- Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό. Η σύστασή του πρέπει να είναι τέτοια ώστε όταν γυρίζουμε το κουτάλι να πέφτει το μείγμα. Η ποσότητα αλευριού που θα πάρει εξαρτάται από το πόσα υγρά θα κρατήσουν τα λαχανικά.
- Αν στην πρώτη τηγανιά το μίγμα σκορπάει ή διαλύεται, τότε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
- Καλό είναι να αλατίσουμε το χυλό αφότου έχουμε προσθέσει το τυρί για να μη γίνουν αλμυρές.
- Ζεσταίνουμε το λαδι και ρίχνουμε με κουτάλι χυλό στο τηγάνι.
- Πρέπει να γίνει σαν μεγάλος και απλωτος.
- Τηγανίζουμε 2΄ από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη.
- Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.