Για το λικέρ φράουλας με μέντα
Πρώτα πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες.
Με αυτή τη συνταγή βγαίνουν περίπου 2 λίτρα λικέρ.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια.
Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκοόλ (κονιάκ και βότκα).
Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία εβδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες.
Ανακατεύουμε.
Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα του λεμονιού).
Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείο.