Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα και να γυαλίσουν, περίπου για 4-5΄.
Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, το θυμάρι και τα μανιτάρια.
Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4΄, να πιούν όλα τα υγρά τους.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί το αλεύρι για 2΄.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, περίπου 2 φλιτζάνια, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε για 15΄-20΄, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι.
Πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος του βρασμού.
Σερβίρουμε με μακαρόνια ή ταλιατέλες και τριμμένο τυρί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο το κάθε πιάτο.
Εναλλακτικά, σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι. Αν νηστεύετε παραλείψτε το τυρί.