• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
220
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
  • 3 ασπράδια από βιολογικά αυγά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μους σοκολάτας

    Για τη μους σοκολάτας με αυγά,

    ξύνουμε πρώτα στον τρίφτη ή με μαχαίρι τα 50 γραμ. από τη σοκολάτα της συνταγής και τα φυλάμε στην άκρη.

    • Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 150 γραμ. σοκολάτας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
    • Όταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές (όχι σφιχτή).
    • Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
    • Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα.
    • Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
    • Όλο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας και τη χτυπημένη κρέμα.
    • Ανακατεύουμε να ενωθούν.
    • Ισομοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια.
    • Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο και γαρνίρουμε τα φλιτζανάκια με ξύσμα σοκολάτας και άχνη.

    Μετά τη μους σοκολάτας με αυγά, δείτε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται