Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή και είμαι σίγουρη ότι θα σας γίνει συνήθεια.

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή και είμαι σίγουρη ότι θα σας γίνει συνήθεια.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
2941

Για το παγωτό σοκολάτα

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 50 γρ. τρίμμα σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί.

    Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. 

    Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

    Βάζουμε 2-3 κουτάλια σούπας από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.

    Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

    Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. 

    Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι.

    Βάζουμε το μείγμα για το παγωτό σοκολάτα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

    Φτιάξτε τις αγαπημένες σας γεύσεις και απολαύστε το δροσιστικό σπιτικό αποτέλεσμα με τους αγαπημένους σας.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται