Εύκολα ατομικά ψωμάκια για πρωινό που μπορείτε να φάτε με ό,τι αγαπάτε. Κόψτε τα στην μέση και αλείψτε τα με μαρμελάδα ή με τυρί και...

Εύκολα ατομικά ψωμάκια για πρωινό που μπορείτε να φάτε με ό,τι αγαπάτε. Κόψτε τα στην μέση και αλείψτε τα με μαρμελάδα ή με τυρί και αλλαντικά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
210

Για τα ψωμάκια

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 230-240 γρ. γάλα χλιαρό
  • Για την επάλειψη
  • Βούτυρο με κρεμώδη υφή
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη ζύμη

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και σκορπάμε το βούτυρο με δύο κουταλάκια εδώ κι εκεί πάνω στο αλεύρι.

    Με τα δάχτυλα τρίβουμε τα υλικά να γίνουν όπως η βρεγμένη άμμος.

    Διαλύουμε το αλάτι στο γάλα.

    Με ένα κουτάλι κάνουμε λακκούβα στη μέση των υλικών και ρίχνουμε το γάλα.

    Με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε τα υλικά, κάνοντας κάθετες κινήσεις, σαν να τα κόβουμε.

    Μόλις η ζύμη αρχίσει να ενώνεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε με το χέρι μας.

    Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ αφράτη και να έχει υγρασία χωρίς να κολλάει στα χέρια.

    Αν είναι σκληρή, ραντίζουμε λίγες σταγόνες νερό.

    Την κάνουμε μια μπάλα.

    Την πατάμε στον πάγκο με την παλάμη να γίνει χοντρό φύλλο με 2 εκ. ύψος.

    Για το σχήμα

    Βουτυρώνουμε ελαφρά μικρό ταψάκι με διάμετρο όσο και η ζύμη (περίπου 20 εκ.).

    Με μικρό κουπ πατ, 4,5 εκ., ή με κοφτερό μαχαίρι (βουτηγμένο σε αλεύρι γιατί η ζύμη είναι ελαφρώς υγρή) κόβουμε δισκάκια ζύμης.

    Τα τοποθετούμε το ένα κολλητά με το άλλο στο ταψάκι.

    Τα μπαλάκια ζύμης πρέπει να είναι κολλημένα και το ταψάκι μικρό για να πάρουν ύψος κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

    Αφού τα βάλουμε όλα στο ταψί, αλείφουμε με πινέλο λίγο γάλα στην επιφάνεια.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για περίπου 30΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Αν θέλουμε, αφού τα αλείψουμε με γάλα, πασπαλίζουμε κανέλα και ζάχαρη.

    Τρώγονται ζεστά-καυτά, μόλις βγουν από το φούρνο και είναι τέλεια με βούτυρο και μαρμελάδα ή πραλίνα.

    Δοκιμάστε επίσης να φτιάξετε και να συνοδέψετε τα ατομικά ψωμάκια σας με το vegan βούτυρο από ξηρούς καρπούς.

    Απολαύστε τα εύκολα ψωμάκια για πρωινό, μαζί με την υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται