Για τις σουπιές
Καθαρίζουμε πρώτα τις σουπιές (αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε στην άκρη το σακουλάκι της μελάνης και να το προσθέσουμε προς το τέλος του βρασμού).
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μπουκιές.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση πατάτες, μία στρώση κρεμμύδια και από πάνω μία στρώση σουπιές.
Επαναλαμβάνουμε σε στρώσεις τα υλικά, για να ενοποιηθούν όμορφα όλες οι γεύσεις στις σουπιές με πατάτες.
Μπήγουμε το σκόρδο και τη δάφνη και περιχύνουμε με τις ντομάτες.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπάζει όλα τα υλικά.
Από την ώρα που το φαγητό θα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι κοκκινιστές πατάτες και οι σουπιές.
Και αν αγαπάτε τις σουπιές, δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές.