Οι λουκουμάδες της τεμπέλας με σιρόπι, είναι μία εύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη συνταγή.

Οι λουκουμάδες της τεμπέλας με σιρόπι, είναι μία εύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη συνταγή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
21

Για τους λουκουμάδες

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. λεμονάδα με ανθρακικό
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 φακελάκι μαγιά
  • Για το τηγάνισμα
  • Σπορέλαιο

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το σιρόπι

    Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

    Δεν ανακατεύουμε ξανά όταν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι.

    Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.

    Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως.

    Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του.

    Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

    Για τους λουκουμάδες

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά. ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα, το νερό και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Θα έχουμε μία ζύμη πιο αραιή από την παραδοσιακά ζύμη για λουκουμάδες.

    Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35-40 λεπτά.

    Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα.

    Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ.

    Βγαίνουν μικρά και λεπτά λουκουμαδάκια και είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν.

    Τους σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται