Για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Δεν ανακατεύουμε ξανά όταν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως.
Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του.
Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.
Για τους λουκουμάδες
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά. ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα, το νερό και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά.
Θα έχουμε μία ζύμη πιο αραιή από την παραδοσιακά ζύμη για λουκουμάδες.
Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35-40 λεπτά.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ.
Βγαίνουν μικρά και λεπτά λουκουμαδάκια και είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν.
Τους σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι.