Πικάντικες σαρδέλες φούρνου
Αφού καθαρίσουμε τις σαρδέλες αφαιρούμε το κόκαλο και τις ανοίγουμε σαν πεταλούδα (τα φιλέτα ενωμένα).
Περιχύνουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Αραδιάζουμε τις σαρδέλες με τη ράχη τους στο ταψί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καλά και πασπαλίζουμε τα φιλέτα με τη ρίγανη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.
Ψήνουμε τις σαρδέλες στο φούρνο για 8΄-10΄ στους 200° C.
Σερβίρουμε.