• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
252
  • 1 πακέτο (450 γραµ.) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
  • 150 γραµ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γραµ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραµ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • Για την επικάλυψη
  • κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.

    Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.

    Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

    Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.

    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

    Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ.

    Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο.

    Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση.

    Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα.

    Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο.

    Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα.

    Ψήνουμε  στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο.

    Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται