• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
55
  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ αλέυρι χωρίς γλουτένη και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 600 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια

    Ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ και μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

    Πλάθουμε με το μείγμα μακρόστενα σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.

    Τα τηγανίζουμε για 3΄-4΄.

    Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄.

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

    Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά τα όσπρια.

    Αν σας άρεσαν τα νηστίσιμα σουτζουκάκια από ρεβύθια, θα λατρέψετε και την παρακάτω vegan συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται