Εκτέλεση
Για τα μακαρόνια με πέστο βασιλικού, βάζουμε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.
Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να βράζετε πάντα τέλεια τα μακαρόνια σας.