Για την τάρτα με σοκολάτα
Απλώνουμε πρώτα τη ζύμη σε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 οC στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να ασπρίσουν και να αφρατέψουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα τη βανίλια και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτας.
Γεμίζουμε την ταρτιέρα με το μείγμα σοκολάτας.
Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 30΄ μέχρι να στέκεται η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε την τάρτα με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.