Εκτέλεση
Πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα.
Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές μείγματος.
Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου και τις φαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Μυστικά
Μία πρέζα μαγειρική σόδα μέσα στο μείγμα θα κάνει τις τηγανίτες πολύ φουσκωτές.
Μπορείτε να ψιλοκόψετε το ένα μήλο σε μικρά καρέ και να τρίψετε το υπόλοιπο.
Εάν έχετε χρόνο αφήστε το μείγμα να σταθεί για 20′ στον πάγκο.
Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι φρούτο σας αρέσει στο χυλό.