Μυρωδάτες και αφράτες τηγανίτες μήλου. Η πιο εύκολη συνταγή που θα μπορούσατε να φτιάξετε. Επειδή έχουν μήλο μέσα στο χυλό, το απλό ζυμάρι...

Μυρωδάτες και αφράτες τηγανίτες μήλου. Η πιο εύκολη συνταγή που θα μπορούσατε να φτιάξετε. Επειδή έχουν μήλο μέσα στο χυλό, το απλό ζυμάρι μεταμορφώνεται σε ένα μείγμα μοναδικά γευστικό και μυρωδάτο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
299

Για τις τηγανίτες μήλου

  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 μεγάλα ή 3 μικρά μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • Για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Φρέσκα φρούτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο.

    Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

    Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα.

    Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές μείγματος.

    Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.

    Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου και τις φαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.

    Μυστικά

    Μία πρέζα μαγειρική σόδα μέσα στο μείγμα θα κάνει τις τηγανίτες πολύ φουσκωτές.

    Μπορείτε να ψιλοκόψετε το ένα μήλο σε μικρά καρέ και να τρίψετε το υπόλοιπο.

    Εάν έχετε χρόνο αφήστε το μείγμα να σταθεί για 20′ στον πάγκο.

    Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι φρούτο σας αρέσει στο χυλό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται