Εκτέλεση
Ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με το σύρμα τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό.
Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν.
Πλάθουμε σε πλεξίδα.
Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψι και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.
Μυστικά
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Όταν ξεκουραστεί πλάθονται πιο ωραία.
Αν σπάει η ζύμη στο πλάσιμο, θέλουν απλά ξεκούραση.
Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με κανελοζάχαρη.