Μία πίτσα με ιδιαίτερη γεύση. Ο συνδυασμός των υλικών φέρνει την ισορροπία στον ουρανίσκο!

Μία πίτσα με ιδιαίτερη γεύση. Ο συνδυασμός των υλικών φέρνει την ισορροπία στον ουρανίσκο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
61

Για τη τραγανή πίτσα

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • 2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό δεντρολίβανο κ.λ.π.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη πίτσα

    Με τα δάχτυλα τεντώνοντας ή με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε δίσκο ή σε μακρόστενο σχήμα.

    Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο τη λαμαρίνα.

    Απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3 λεπτά να ροδίσει.

    Γυρίζουμε τη βάση της ζύμης από την άλλη πλευρά και ψήνουμε στο γκριλ για επιπλέον 3 λεπτά να ροδίσει.

    Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.

    Σε μπολ αναμειγνύουμε τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα μυρωδικά και τρίβουμε πιπέρι.

    Ανακατεύουμε και με κουτάλι το μοιράζουμε στην πίτσα.

    Τέλος πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας.

    Ξαναβάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά 3 με 4 λεπτά περίπου.

    Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

    Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια.

    Πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να μελώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι.

    Αφήνουμε 2 λεπτά στη φωτιά να πιει το μείγμα τα υγρά του.

    Όταν ψηθεί η πίτσα και λιώσουν τα τυριά γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται