• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
37
  • 4 πίτες ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες σε κομμάτια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 2 μικρά αγγουράκια σε φέτες (με τη φλούδα)
  • 4-5 ραπανάκια σε φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο (τα φύλλα μόνο)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • Για τη σως
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. χυμός λεμονιού
  • λίγο αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη λιβανέζικη φατούς

    Ενώνουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σως.

    Κόβουμε οριζόντια τις πίτες και τις χωρίζουμε σε κομμάτια των 3 εκ.

    Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει ρίχνουμε τις κομμένες πίτες να ροδίσουν για 3΄-4΄.

    Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, θα τις χρησιμοποιήσουμε στη λιβανέζικη σαλάτα.

    Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τις ντομάτες, την πιπεριά, τα αγγουράκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια, τα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.

    Ρίχνουμε επάνω τις μισές ψημένες πίτες και περιχύνουμε με τη σως, αφού πρώτα τη χτυπήσουμε καλά να γίνει κρέμα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα.

    Αν σας άρεσε αυτή η λιβανέζικη συνταγή, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται