Αυτό το χοιρινό με αρακά, μία φορά να το φτιάξετε θα σας γίνει συνήθεια. Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή, δοκιμάστε...

Αυτό το χοιρινό με αρακά, μία φορά να το φτιάξετε θα σας γίνει συνήθεια. Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή, δοκιμάστε τη.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
150

Για το χοιρινό µε αρακά και σάλτσα ντοµάτας

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 kg ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. αρακά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το χοιρινό µε αρακά

    Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2 με 3 λεπτά (χωρίς να πάρει χρώμα).

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε το χοιρινό να βράσει για 50 λεπτά περίπου, έως ότου μισομαλακώσει.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά.

    Εάν το κρέας έχει τραβήξει όλα του τα υγρά συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.

    Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει καλά τόσο το κρέας όσο και ο αρακάς.

    Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

    Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του, χωρίς πολλά ζουμιά.

     

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται