• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
314
  • Για τη μαρινάδα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τα λαχανικά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 λάιμ
  • (flour tortillas)
  • Για το γουακαμόλε
  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 1 λάιμ
  • 1 μικρο κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι καγέν
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμ.
  • λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 8 πίτες μεξικάνικες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.

    Το βάζουμε σε σακούλα τροφίμων.

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.

    Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30′. Όσο πιο πολύ αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.

    Το ψήνουμε σε γκριλιέρα 4′-5′ από κάθε πλευρά.

    Για τα λαχανικά

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.

    Στύβω το χυμό του λάιμ στα λαχανικά.

    Για το γουακαμόλε

    Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με πιρούνι. Δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε εύκολα το αβοκάντο.

    Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Ανακατεύουμε και παγώνουμε.

    Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5′ στους 200ºC να ζεσταθούν αλλά όχι να ξεραθούν.

    Τις γεμίζουμε με κοτόπουλο, γουακαμόλε, λαχανικά γιαούρτι και τυρί, τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.

    Αγαπάτε την μεξικάνικη κουζίνα; Εδώ θα βρείτε περισσότερες πεντανόστιμες μεξικάνικες συνταγές!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται