Φαγητό που γίνεται γρήγορα και είναι παράλληλα ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας. Η πολύ δροσερή σαλάτα που το συνοδεύει το απογειώνει...

Φαγητό που γίνεται γρήγορα και είναι παράλληλα ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας. Η πολύ δροσερή σαλάτα που το συνοδεύει το απογειώνει γευστικά στην κυριολεξία!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
128

Για το γλασαρισμένο ψαρονέφρι

  • 800 γρ. (2 κομμάτια) ψαρονέφρι κομμένο σε μεταγιόν
  • 1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα σέλερι

  • 600 γρ. σέλερι χοντρό
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/3 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γλασαρισμένο ψαρονέφρι

    Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα.

    Τα ανακατεύουμε καλά.

    Βουτάμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και αραδιάζουμε το κρέας.

    Ψήνουμε σε φούρνο για 20΄ στους 200°C.

    Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες, το πλένουμε και το κόβουμε σε φέτες.

    Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Σερβίρουμε σε πιάτα τη σαλάτα και τοποθετούμε επάνω το γλασαρισμένο κρέας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται