• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
140

Για την τυρόπιτα με γιαούρτι

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 500 γρ. φέτα (τριμμένη)
  • 500 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τυρόπιτα με γιαούρτι

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

    Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.

    Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

    Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.

    Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε τυριά.

    Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.

    Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω  για να κλείσουμε την πίτα.

    Χαράζουμε ελαφρά τη πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.

    Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται